27 Eylül 2012 Perşembe

‘‘EGEROTICA +18’’: EGE’DE GEÇEN EROTİK ÖYKÜLER


‘‘Egerotica Ege Erotikası +18’’ Oral Gönenç tarafından kaleme alınan, Ege’de geçen erotik içerikli öykülerden oluşan bir kitap… Kitabın çıkış amacı, dünyada Shakespeare’den Anais Nin’e kadar çeşitli yazarlarla kurulmuş bir erotik edebiyat olduğuna ve Türkiye’de bunun henüz tanımlanamadığına, uygulanamadığına dair bir duruş sergilemek…

Yazılan öykülerle birlikte; hepimizin gündelik hayatta yaşadığı cinsel maceralar, deneyimler ve birliktelikler edebiyat aracılığıyla anlatılıyor.

Böyle çalışmaların -eksik gedik- ne olursa olsun ortaya çıkması umut veriyor. Çünkü; sevişmek, fantezi kurmak, birini arzulamak da edebi ve sanatsal bir çerçeveyle ifade edilebilmeli… Biraz cesaret gerekiyor.

Türkiye gibi cinselliği henüz tam anlamıyla keşfedememiş, başkasının sınırlarına saygı duyma terbiyesine ulaşamamış insanların olduğu, her şeyin gizli gizli yapılıp ardından ahkam kesildiği bir yerde böylesi kitaplar gerek erkek gerek kadın yazarlar tarafından kaleme alınmalı… Okuyucu kitlesi de, yine kadınlardan ve erkeklerden oluşmalı…

Ne erotizm kimsenin tekelinde; ne sanatı ve edebiyatı sınırlayabilirsiniz; ne de cinsellik salt erkeğe ait olabilir. O yüzden, işin pratiğine yönelmeden teorisini de bir gözden geçirin deriz. Okuyun, araştırın, vücudunuzu, kendinizi ve ruhunuzun dehlizlerinde dolanan sizi tanıyın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder