26 Eylül 2012 Çarşamba

İZLANDA PENİS MÜZESİ


Başkentinin ismiyle insanın kafasını karıştıran (Reykjavík), volkanik arazileriyle ünlü ve balıkçılıktan büyük gelir elde eden İzlanda ilginç bir müzeye de ev sahipliği yapıyor. Ne müzesi mi? Penis… Evet, yanlış okumadınız. Penis Müzesi…

Sigurdur Hjartarson adlı bir İzlandalı tarafından kurulan müzede çeşitli hayvanlara ait farklı boylarda ve görünüşlerde penisler bulunuyor.

Yaklaşık 270 hayvana ait penisin bulunduğu müzede, en büyük organ 1 metre 70 cm’le ispermeçet balinasına ait… Dünyanın iri balinalarından sayılan ve ülkemizde de rastlanan ispermeçetin penisi, müzedeki dikkat çekici nesnelerden biri…

95 yaşında hayata gözlerini yuman Pall Arason’un bağışladığı ve özel bir koruma işlemi yapılan penisle birlikte, insana ait olan bu organın bir örneği de orada bulunuyor. İnsan penisi de diğer türlerle birlikte hayli ilgi çekiyor.

Küçük bir balıkçı kasabası olan Husavik’teki müzenin açılma hikayesi de değişik… Hjartarson’a hediye edilen boğa penisinden yapılmış kamçı, kendisine ilham vermiş ve o da başka penisler toplamaya başlamış.

Ne dersiniz? Sizce de, özgün bir müze oluşumu değil mi? Bir örneği de Türkiye’de kurulsa neler olurdu?




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder