26 Eylül 2012 Çarşamba

HINZIR STRİPTİZCİ DITA VON TEESE


Burleks* akımının en önemli temsilcilerinden Dita von Teese güzelliğiyle baş döndürdüğü kadar, danslarıyla da insanda hipnoz etkisi yaratan bir varlık… Sert yüz hatları, yay gibi siyah kaşları, genelde kıpkırmızı bir ruj sürdüğü dudakları, ince beli ve sol gözünün altına yaptığı beniyle adeta süzülen bir ceylan… Ama, narin olmasıyla birlikte fazlasıyla seksi ve iddialı bir ceylan…

Hayatı

1972 Amerika doğumlu Dita von Teese’in annesi manikürcülük yaparken, ilgisini balenin çektiğini görünce kızını o yöne yönlendirerek isabetli bir karar vermiş. Nitekim; genç kadın ince bedenini doğru bir noktada kullanarak, zarif hareketlerinin temelini de taaaaa o zamanlardan atmış. Üstüne, rahat durmamış ve Playboy dergilerindeki iç çamaşırlarına duyduğu ilgiden ve merağından ötürü bir korsecide çalışmaya başlamış.


Bununla birlikte, 16 yaşlarında striptiz yapmaya koyulan genç kadın ‘‘Dita’’ ön ismini de alarak, şov dünyasına adımını atmış. Ardından, gelsin Playboy’a fotoğraflar gitsin gece kulüplerindeki gösteriler… Giderek yükselmeye başlamış. Podyuma çıkmış, dans etmiş ve ‘‘pin up’’ (seksi takvim kızları) tarzında pozlar vermiş.

2001 yılında şarkıcı Marilyn Manson’la ilişkiye başlayan, 2005’te onunla evlenen ve aldatıldığını düşündüğü için 2007’de boşanan Dita von Teese bu darbeden sonra daha fazla işine yoğunlaşmış. Bu arada, zamanında bir porno filmde oynadığı da ortaya çıkmış.

Büyüleyici Bir Kadın

Kırmızı ışıklı gece kulüplerinde, o ünlü büyük şampanya şişesinde yaptığı yarı çıplak striptizi, kıvrak dansını ve giydiği ten rengi, simli, pullu, şeffaf, dar kıyafeti kim unutabilir? Yahut; siyah, lateks kıyafetlerden fırlayan beyaz memelerini, kırbacını… Poposunu hanımefendilikle şov kızlığı arasında bir yerde kibarca, ama erotik bir edayla sallayışını… Gizemini, endamını… Adeta bir kuğuyu da andırırcasına sahip olduğu ve dokunma isteği uyandıran süt beyazı tenini… Sola atıp, uçlarını kıvırarak kabarttığı gece rengi saçlarını, yarı ciddi gülümseyişini, takma kirpiklerinin kaşlarına pır pır değişini… Akıldan çıkarmak kolay olmasa gerek!..

*Not: Merak edenler için burleskin ne olduğu hakkında kısa bir bilgi verelim. Burleks, 18. yüzyıl döneminden etkilenerek ilgi çekici/abartılı/süslü kıyafetlerin kullanıldığı, -özellikle korseyi ve jartiyeri ön plana çıkartarak- striptizlerin yapıldığı, saksafon ağırlıklı müziğin hissedildiği, tiyatral gösteri barındıran, seksi hareketli dansların ve yarı komik yarı erotik şovların ön plana çıkartıldığı bir akımdır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder