26 Eylül 2012 Çarşamba

VAJİNA MASAJI VE EGZERSİZLERİ


Vajinanız sizin ayrılmaz parçanız… Onunla barışık yaşamayı ve ona bakmayı öğrenmelisiniz. Evet, yanlış okumadınız. Vajinanızın da bakıma ihtiyacı var.

Mesanenin vajinaya açılan kısmı da olduğu için; hem boşaltım hem de üreme/cinsel beraberlik için aynı bölgeyi kullanıyoruz. Bu sebeple, vajina temizliğini yapmak önemli hususlardan biri… Banyoya girdiğinizde o bölgeyi hassas şekilde köpürtmeniz ve temizlemeniz sizin için avantajlı olacaktır. Ayrıca, pamuklu çamaşırlar kullanmanız da sizi alerjiye, kaşıntıya, tere ve kokuya karşı koruyacaktır.

Bir de, ‘‘Kegel egzersizi’’ denilen ve pelvis kaslarını çalıştıran egzersizi uygulamanız isabetli olacaktır. Pelvis kasları vajinayı ilgilendirir ve sekiz şeklinde vücudu çevreleyerek, idrar yaparken kullanılır. Kegel egzersiziyle, mesane kasları güçlenir. Bunu yaparken, vajinanızı içe doğru çekin ve bırakın. Hatta, vajinanızla birlikte karnınızı da içinize çekip, bırakın. Eğer, fırsatınız varsa bir pet şişeyi bacağınızın arasına koyun ve iyice sıkıştırın. Sonra, geri bırakın. Yaptığınız hareketler, bu bölgeyi çalıştıracaktır.

Pelvik kasların sağlamlaşmasıyla; doğum, menapoz gibi dönemlerde altına kaçırma önlenebildiği gibi, orgazm olma kapasitesi de artmaktadır. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder